Grundskylden skal ned

Helsingør Kommune er en dejlig kommune. Vi har rigtig meget at tilbyde vores nuværende og kommende borgere, men der er ingen tvivl om, at vi har en udfordring med grundskylden – også kaldet ejendomskatten. Når det gælder grundskyldspromillen, bliver vi i Nordsjælland faktisk kun overgået af Halsnæs og Frederikssunds Kommune.

I dagbladet Politiken var der søndag den 16. februar en artikel om et par fra Helsingør, der netop slås med den stadig stigende grundskyld.

I Helsingør Kommune har vi det samme ønske som samme udfordring som mange andre danske kommuner har; vi mangler familier. Samtidig har vi også en målrettet vision, der gør, at vi hver dag arbejder hårdt på at tiltrække familier til kommunen.

Vi investerer i vores fritids- og kulturliv, vi fremhæver vores helt unikke beliggenhed og skønne natur, vi har store ambitioner for eleverne i vores folkeskoler, og der er plads til børn i vores velfungerende daginstitutioner, hvor prisen for en plads hører til blandt de laveste i regionen.

Mange ønsker at bo i det nordsjællandske, men det er langt fra alle, der har råd. Modsat hvad mange tror, så skyldes det ikke prisen på boliger. I Helsingør Kommune kan man få huse tæt på vand og skov til fornuftige priser- men det er grundskylden, der gør, at mange familier ikke kan få det til at hænge sammen økonomisk. 

Paradoksalt nok er det de samme familier, som vi ønsker at tiltrække.

Helsingør Kommune skal være en attraktiv bosætningskommune, og derfor vil jeg arbejde på at sætte grundskylden ned. Det er ikke rimeligt at lade grundskylden stige og brandbeskatte boligejere samtidig med, at familierne og boligejerne, som alle andre, er ramt af den økonomiske krise og derfor ikke oplever tilsvarende stigninger i deres indkomster.